Frank Raes over Club-speler: "Martinez moét hem mee naar WK nemen"

Frank Raes over Club-speler:
Vrijdag 09 maart 2018 - 15:30   I   door Redactie

Frank Raes spreekt in De Standaard zijn bewondering uit voor Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge maakt zeer veel indruk de laatste weken. De voetbalcommentator van Sporza wil dat toch even extra in de kijker zetten. "Door de heftige strijd om het behoud of voor een plek in Play-off 1 zijn zijn prestaties wat ondergesneeuwd maar de beste, meest complete voetballer op de Belgische velden anno nu is Hans Vanaken", schrijft Raes in zijn column.

Rode Duivel

"Pozuelo is weer opgestaan, Carcela teruggekeerd, Ruud Vormer altijd even verdienstelijk, maar Hans Vanaken steekt erbovenuit, is de enige echte patron bij Club Brugge. Zodanig zelfs dat Roberto Martinez hem gewoon moet meenemen naar Rusland. Onze Spaanse bondscoach glimlacht gladjes bij elke suggestie, maar lijkt niet van plan veel aan zijn selectie te wijzigen en kiest bovendien toch liever jongens van buiten de grenzen. Voor Vanaken moet hij een uitzondering maken", aldus Raes. 

"De strijd voor de middenveldposities zal, zeker in het systeem met drie centrale verdedigers, ongenadig zijn. De Bruyne en Dembele zijn incontournable dezer dagen, Fellaini moet mee omdat hij als breekijzer over een uniek profiel beschikt. Witsel en Tielemans liggen in een zeer hoge la bij Roberto, maar mogen in vraag worden gesteld. Witsel omdat hij in China het echt hoge ritme van voetbal aan de top ontwend raakt en eerder een deeltjesvertrager is."

"Vanaken is de meest complete speler op de Belgische velden"

"Tielemans omdat hij de grote doorbraak bij Monaco niet kan forceren (twaalfmaal gestart, eenmaal gescoord in alle competities samen). Defour is geblesseerd, Naingolan verdient een plaats maar ligt in een zeer lage la bij de bondscoach. Te naturel, te oncontroleerbaar."

Profiel De Bruyne

"Hans Vanaken dus omdat niemand meer het profiel benadert van superspeler Kevin De Bruyne, de snelste deeltjesversneller ter wereld. Een WK duurt lang, matchen volgen elkaar in hoog tempo op, blessures en schorsingen dreigen. Op het EK in 2016 kostten ze (Vermaelen, Vertonghen) de Rode Duivels de halve finale. Vanaken is de enige echte doublure voor De Bruyne."

Poll: Moet Vanaken mee naar het WK?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   Frank Raes  I   shw

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024