Guardiola weet nu al welke speler hij volgend seizoen naar Man City wil halen

Guardiola weet nu al welke speler hij volgend seizoen naar Man City wil halen
Woensdag 07 maart 2018 - 23:45   I  

Manchester City stevent in de Premier League af op de Engelse landstitel, en ook in de Champions League is de ploeg van Pep Guardiola nog steeds in de running om met eremetaal aan de haal te gaan. En toch is Guardiola niet helemaal tevreden met het spelersmateriaal dat hij momenteel ter beschikking heeft.

Volgens Manchester Evening News is Manchester City momenteel op zoek naar versterking op één bepaalde positie: centraal op het middenveld. Guardiola heeft Fernandinho heel erg hoog zitten, maar de Braziliaan wordt er met zijn 32 lentes natuurlijk niet jonger op. En dus wil Guardiola er volgende zomer een toekomstige opvolger voor Fernandinho bij.

Fred, de Braziliaanse middenvelder van Shakhtar Donetsk, staat alvast op het verlanglijstje van Manchester City. De 25-jarige sterkhouder van de Oekraïense topclub beschikt over de juiste troeven om in de voetsporen van zijn landgenoot Fernandinho te treden, en zo denkt ook Guardiola erover. Fred zou 40 à 50 miljoen euro moeten kosten.

Bij afwezigheid van Fernandinho, depanneerde Ilkay Gündogan dit seizoen al als defensieve middenvelder, maar Guardiola ziet voor zijn Duitse middenvelder een rol hoger op het veld weggelegd. De steeds ouder wordende Yaya Touré (34) is dan weer al even over zijn top heen en ligt bij Guardiola ook niet in de bovenste schuif. Kortom, het staat vast: Manchester City haalt volgende zomer een nieuwe centrale middenvelder in huis.

Poll: Zou Fred een goede aanwinst zijn voor Manchester City?

TAGS  I  Guardiola  I   Fred  I   Fernandinho  I   Manchester City  I   Shakhtar Donetsk

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023