PSG maakt geen vuist meer, Real stoot vlot door

PSG maakt geen vuist meer, Real stoot vlot door
Dinsdag 06 maart 2018 - 22:38   I   door Redactie

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de heenwedstrijd won Real ook de return bij PSG met 1-2. Voor PSG zit het Europese avontuur er al op. Net als vorig jaar, toen het in de achtste finales op miraculeuze wijze nog werd uitgeschakeld door Barcelona.

Te zwak

Het zal ook niet voor dit jaar zijn: Europees succes voor PSG. De Fransen hadden er nochtans nog goede hoo op. In de heenmatch speelde PSG niet slecht, maar in de slotfase ging het nog van 1-1 naar 3-1. Er was echter vertrouwen bij de topclub aanwezig dat het allemaal nog kon worden rechtgetrokken in het eigen Parc des Princes. Het moest echter wel gebeuren zonder Neymar, want de Braziliaan is zwaar geblesseerd.

Zonder Neymar werkte het ook niet voor PSG tegen Real. Op geen enkel moment gaf de thuisploeg de indruk Real nog in verlegenheid te brengen. De betere kansen waren voor de Madrilenen. Kort voor de rust kreeg Karim Benzema een uitstekende kans om Real op voorsprong te brengen, maar doelman Areola redde nog. Aan de overzijde werd PSG pas helemaal op het einde van de eerste helft even gevaarlijk, onder meer langs Di Maria.

Casemiro

PSG slaagde er ook niet in om na de pauze de motor aan te slaan. De club uit de Franse hoofdstad moest nog twee keer scoren, maar dat lukte niet. De goal viel aan de overkant. Cristiano Ronaldo kopte een voorzet van Lucas Vazquez in doel. Wat later werd PSG ook nog eens tot tien herleid na de rode kaart voor Marco Verratti. Gek genoeg zorgde Cavani vijf minuten later voor de gelijkmaker. PSG kon met z'n tienen echter niet doordrukken en Casemiro maakte er verdiend 1-2 van.

Liverpool speelde 0-0 gelijk in de terugmatch tegen FC Porto. Dat volstond, want de heenwedstrijd hadden de Reds al met 1-5 gewonnen. De return stelde niet veel meer voor. Dat hoefde dus ook niet voor Liverpool, alles was al beslist in de heenmatch.

Poll: Wint Real opnieuw de Champions League?

TAGS  I  PSG  I   Real Madrid  I   Liverpool  I   FC Porto

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024