Antwerp doet wanhopige oproep aan fans: "Dit kan absoluut niet en moet stoppen"

Antwerp doet wanhopige oproep aan fans:
Woensdag 14 december 2016 - 12:26   I  

Vele supporters van Antwerp leven al een tijdje in onmin met de club. Vooral tijdens de passage van John Bico was er veel protest van de supporters.

Bico mag dan wel vertrokken zijn, daarmee zijn alle problemen niet van de baan. Vorig weekend nog werd trainer Wim De Decker bekogeld door een supporter. "Royal Antwerp FC kreeg de voorbije maanden talrijke sancties en boetes omdat er voorwerpen (van aanstekers tot bierbekers, van vuurwerk tot flesjes) vanuit de tribunes richting het veld werden gegooid. Zowel de politie als de KBVB kennen dit fenomeen, en zijn er absoluut niet mee gediend", klinkt het op de clubwebsite. "Op en naast het veld lopen voetballers, ballenjongens, scheidsrechters, cameramensen, stewards, coaches, politiemensen, (club-)medialui, enzovoort. Al deze mensen lopen gevaar om tijdens het uitoefenen van hun job geraakt te worden door voorwerpen vanuit de tribunes. Dit kan absoluut niet en moet stoppen."

"Het bestuur van RAFC weet als geen ander dat 99% van de Antwerpfans altijd achter de club staan en steeds het nodige respect voor de dag brengen. Aan hen willen we vragen om de club te blijven steunen - te beginnen bij de uitwedstrijd op Lommel nu vrijdag! - en een minimum aan sociale controle uit te oefenen. Alleen samen kunnen we de strijd met negatieve en schadelijke elementen winnen, die helaas ook op de club aanwezig zijn."

"Aangezien de mogelijke gevolgen voor onze club groot zijn, treden wij in actie tegen de kleine minderheid die het voor de rest verpesten. De Great Old zal vanaf heden formeel de vraag stellen aan Binnenlandse Zaken om de namen van de daders van zulke feiten door te geven aan de club, zodat wij hen bijkomende straffen kunnen opleggen, zoals bv. een burgerlijke uitsluiting van vijf jaar bovenop het stadionverbod. Deze personen horen immers niet thuis op de Bosuil."

TAGS  I  Antwerp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024