Italiaanse voetbalbond neemt drastische beslissing na plots overlijden Astori

Italiaanse voetbalbond neemt drastische beslissing na plots overlijden Astori
Zondag 04 maart 2018 - 13:39   I  

Deze morgen werd het Italiaanse voetbal, en met uitbreiding de hele voetbalwereld, wakker met dramatisch nieuws. De kapitein van Fiorentina, Davide Astori, liet deze nacht het leven. Fiorentina was op afzondering om de wedstrijd tegen Udinese voor te bereiden. Die wedstrijd werd al snel afgelast.

De Italiaanse voetbalbond gaat nu nog een stapje verder. Het heeft beslist om ook alle andere wedstrijden die vandaag gespeeld moesten worden af te lassen. Dat weren er zeven in totaal. Uit respect voor Davide Astori rolt de bal vandaag dus niet in de Serie A.

Het was de spelersvakbond die met de vraag kwam om alle wedstrijd af te lassen. Op dat voorstel ging de Italiaanse voetbalbond in. De wedstrijd tussen Genoa en Cagliai zou om 12.30 uur beginnen. Voor 15.00 uur stonden er vijf wedstrijden op het programma: Atalanta Bergamo - Sampdoria, Benevento - Hellas Verona, Chievo Verona - Sassuolo, Torino - Crotone en Udinese - Fiorentina. De topper tussen AC Milan en Inter moest de speeldag afsluiten.

Bericht van Fiorentina

Fiorentina stuurde al een bericht de wereld in. "Met diepe droevenis laat Fiorentina weet dat het deze nacht afscheid moest nemen van haar kapitein, Davide Astori. Uit respect voor de familie en nabestaanden vragen we alvast om de experts in alle rust hun werk te laten doen."

De Italiaan speelde sinds 2016 voor Fiorentina. Hij werd wel eerder ook een seizoen uitgeleend aan Fiorentina. Voordien speelde hij voor Cagliari, AC Milan en AS Roma. Dit seizoen scoorde hij al 7 keer en gaf hij 5 assists in de Serie A. Straffe cijfers voor een centrale verdediger. Astori (31) speelde 14 interlands voor Italië.

Poll: Snapt u de beslissing van de voetbalbond?

TAGS  I  Astori  I   AC Milan  I   Inter  I   Fiorentina

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024