Simeone haalt stevig uit na vertrek van Yannick Carrasco bij Atlético

Simeone haalt stevig uit na vertrek van Yannick Carrasco bij Atlético
Woensdag 28 februari 2018 - 21:19   I  

Yannick Carrasco is niet langer speler van Atlético Madrid. Hij zat er op een zijspoor en kreeg niet meer het vertrouwen en de speelgelegenheden die hij voordien wel kreeg van trainer Diego Simeone. Die blijft na het vertrek van Carrasco en Gaitan nu wel met een kleine kater over.

Simeone beschikt namelijk nog maar over 19 spelers en het seizoen is allesbehalve gedaan. Simeone vindt het dan ook niet kunnen dat ze in China nog transfers konden toen, terwijl de transfermarkt in Europa al een tijdje gesloten is.

“Het zou beter zijn als we één deadline hadden voor iedereen. Dat wil zeggen dat spelers, clubs en trainers veel meer relaxed zouden zijn", aldus Simeone volgens Het Laatste Nieuws. Vervangingen kan Atlético nu dan ook niet meer gaan halen.

Keuze voor het geld

Ook ging Simeone iets specifieker in op de keuze van beide heren om naar China te trekken. Volgens zowat iedereen ligt geld aan de basis van die keuze. Simeone zelf trekt zich dat in principe niet aan. Hij bemoeit zich niet met de keuze van zijn spelers en kijkt dus nog enkel met het materiaal dat hij voor handen heeft.

“Ik steek mijn neus niet in persoonlijke zaken van anderen. Als het voor de sportieve ontwikkeling is, ben ik gelukkig”, ging Simeone verder. “Als het een economische keuze is, dan is dat een persoonlijke keuze. In het voetbal kan niets me nog verrassen. Die keuzes kunnen altijd gemaakt worden", aldus Simeone.

Slechte relatie met Carrasco

Carrasco kwam al een tijdje niet meer in de plannen voor van coach Simeone. Een vertrek leek dan ook nakend, al had iedereen dat uiteraard in januari verwacht. De Rode Duivel kreeg af en toe zijn kans nog eens, zoals in de Copa del Rey bijvoorbeeld, maar dat was volgens velen om de prijs van de speler de hoogte in te jagen.

Poll: Moet de transfermarkt overal ter wereld op hetzelfde moment worden gesloten?

TAGS  I  Carrasco  I   Atlético Madrid

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024