Club Brugge-huurling maakt indruk: “Ik kan nog beter"

Club Brugge-huurling maakt indruk: “Ik kan nog beter
Dinsdag 27 februari 2018 - 16:12   I  

Club Brugge toonde zich erg bedrijvig tijdens de voorbije transfermercato. Vincent Mannaert en co haalden heel wat nieuwe spelers naar het Jan Breydelstadion, terwijl andere spelers dan weer langs een achterpoortje vertrokken.

Eén van die jongens is Riley McGree. Club Brugge haalde de beloftevolle middenvelder uit Australië vorige zomer binnen, maar in België kon de nog steeds maar 19-jarige McGree zich tijdens het eerste deel van het seizoen niet doorzetten in de blauw-zwarte hoofdmacht.

McGree wilde (tijdelijk) weg en kreeg zijn zin. Club Brugge besliste dan maar om de youngster een half seizoen te verhuren aan het Australische Newcastle Jets. McGree heeft er stilaan zijn draai gevonden en stond vorig weekend voor het eerst in de basis.

"Blij dat ik matchritme kan opdoen"

In drie invalbeurten had McGree al één keer de weg naar doel gevonden, en dat was voldoende om een basisplaats te versieren tegen Brisbane Roar. De middenvelder maakte de negentig minuten vol en kreeg na afloop van de wedstrijd veel lof.

Zelf blijft McGree voorzichtig. “Ik ben blij dat ik mocht starten en negentig minuten mocht blijven staan. Dat had ik niet verwacht”, klinkt het bij The Australian. “Ik ben blij dat ik matchritme kon opdoen en gewoon kon voetballen. Toch voel ik dat ik nog beter kan. Ik zal hard blijven werk op training.”

"Ik hou van aanvallend voetbal"

De huurling van Club Brugge is ook tevreden met zijn keuze voor Newcastle Jets. “Ik ben blij dat ik voor deze club heb gekozen. De spelers en de technische staf hebben me goed behandeld. Het voelt aan alsof ik hier al een lange tijd speel. Ik hoop dat ik het vertrouwen van de coach (Ernie Merrick, nvdr.) kan terugbetalen met goede prestaties.”

“De manier van spelen is me alvast op het lijf geschreven. De coach houdt van direct en aanvallend voetbal en ik hou ervan om veel doelpunten te maken met de ploeg”, besluit McGree.

 

Poll: Zal McGree op termijn basisspeler worden bij Club Brugge?

TAGS  I  McGree  I   Club Brugge  I   Newcastle Jets

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024