'Simeone wil deze Rode Duivel als vervanger van Yannick Carrasco'

'Simeone wil deze Rode Duivel als vervanger van Yannick Carrasco'
Dinsdag 27 februari 2018 - 10:26   I  

Atlético Madrid nam deze week afscheid van Yannick Carrasco. De Rode Duivel verlaat Madrid voor een avontuur in China. Hij verruilt op die manier een Spaanse topclub voor een Chinese promovendus, maar gelukkig was Carrasco niet meer in Madrid. Daarvoor was de band met Simeone te verzuurd geworden en was het voetbalplezier te ver zoek. Dat plezier hoopt hij nu dus in China terug te vinden.

Dat betekent wel dat Atlético binnenkort op zoek moet naar een vervanger. Een flankspeler die net zoals Carrasco beschikt over een flits of een geniale ingeving om een wedstrijd te beslissen. En wie geniale ingeving zegt, zegt natuurlijk Dries Mertens.

Volgens calciomercato.it zou Simeone dan ook zijn oog hebben laten vallen op de kleine Rode Duivel. Dat hij ook als (valse) 9 uit de voeten kan is alleen maar een voordeel. Hij zou een prachtig duo kunnen vormen met Diego Costa.

Madrileense leegloop

Dat niet alles meer koek en ei is in Atlético mag wel duidelijk zijn. Heel wat spelers zijn op zoek naar een transfer. Zo vertrekt ook Gaitan naar China en uiteraard is er de transfer van Griezmann, die er ongetwijfeld staat aan te komen.

Mertens is bovendien een redelijk goedkope speler. Wie 25 miljoen euro betaalt, kan Mertens al hebben. De aanvaller lijkt dan ook een koopje voor vele gegadigden. Zeker als Atlético heel wat geld ziet binnenstromen door het vertrek van Griezmann.

Sterk seizoen

De Rode Duivel is bovendien alweer aan een geweldig seizoen bezig. Hij speelt een hoofdrol in de titelstrijd met Juventus. Zo scoorde hij al 16 keer in de Serie A en gaf hij er al 6 assists. Straffe cijfers voor de Belg, die de uitschakeling in de Europa League wel niet kon vermijden.

Afwachten of Dries Mertens ook volgend seizoen nog schittert in de Serie A. Misschien zien we hem wel schitteren in de Spaanse competitie, al zullen de Napoli-fans dat niet graag zien. Mertens is namelijk God in Italië.

Poll: Moet Mertens Napoli verlaten?

TAGS  I  Napoli  I   Mertens  I   Atlético Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024