Defour heeft uitgesproken mening over Anderlecht: "Dat is hun probleem"

Defour heeft uitgesproken mening over Anderlecht:
Zaterdag 17 februari 2018 - 10:44   I  

Het draait dit seizoen vierkant bij RSC Anderlecht, en dat is ook Steven Defour opgevallen. De revaliderende Rode Duivel én ex-speler van paars-wit legt de vinger op de wonde: "Het probleem is de mentaliteit."

"Wat is dát allemaal, zeg? Ik ben gaan zien tegen KV Mechelen. Nu moet ik zeggen dat ik Vanhaezebrouck echt wel een goede trainer vind - hoe hij denkt over voetbal, en die ideeën vervolgens omzette met AA Gent, dat vond ik knap; je moet hem tijd geven in Anderlecht", vertelt Defour in Het Laatste Nieuws.

"Maar de manier waarop hij twee keer de groep helemaal kraakte... (begint te lachen) Dát had hij eens moeten doen met de kleedkamer van Standard, destijds... Ik herinner mij een wedstrijd in Tubize."

"We stonden 0-1 voor bij de rust toen een razende Bölöni in de kleedkamer zijn tactische bord tien meter door de lucht gooide en iedereen begon uit te kafferen: 'Jullie kunnen er niks van', en 'Dit slaat nergens op'. Wij hadden toen een groep met Sarr, Onyewu, Jovanovic, Dalmat, Nicaise... (lacht). Sarr ging gewoon neus aan neus staan met Bölöni. Ik ben zeker dat Bölöni die confrontaties uitlokte - hij wist, als we niet wilden spelen voor hem, dan toch voor ons eergevoel. Als ik dan lees dat niemand reageerde op de uithaal van Vanhaezebrouck..."

"Vanop afstand dénk ik dat het probleem van Anderlecht eerder 'mentaliteit' dan 'kwaliteit' is. Te gelaten", benadrukt Defour. "Ik heb met Standard wedstrijden gespeeld tegen Anderlecht met Polak, Biglia, Van Damme, Boussoufa... Als dié op achterstand kwamen... - man, zij schreeuwden de ganse boel samen en stroopten de mouwen op. Nu zag je KV Mechelen scoren, en de kopjes gingen naar beneden bij Anderlecht - zo van: 'Fuck, hoe zetten we dít nog recht?"

Poll: Heeft Defour gelijk?

TAGS  I  Defour  I   Anderlecht  I   Burnley

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023