De Witte: "Dit is een enorm waardeverlies voor onze competitie"

De Witte:
Dinsdag 13 februari 2018 - 22:00   I   door Redactie

Het geesteskind van Ivan De Witte dreigt te verdwijnen. We hebben het dan over de play-offs. De voorzitter van AA Gent was de grote bezieler van die competitieformule.

"Het bezorgt me een onaangenaam gevoel", geeft De Witte eerlijk toe in Sport/Voetbalmagazine. "Ik zal proberen te argumenteren dat het nog altijd een goed systeem is. Ik blijf overtuigd dat de zaken omkeren en terugkeren naar achttien ploegen een stap achteruit is en een enorm waardeverlies zou betekenen voor onze competitie. Daarom zal ik er verder over discussiëren. Als er niet voldoende stemmen worden gehaald, moet ik me daarbij neerleggen."

Consultancybureau

"Er zijn een aantal clubs tegen", vervolgt De Witte. "Misschien uit eigenbelang, en omdat ze de waarde van de competitie niet vanuit een helikopterview bekijken. Ik denk ook dat de profliga vroeger anders functioneerde. Er waren veel meer samenkomsten. De gedachtewisseling ging toen breder en uitvoeriger. Voor we gelijk welke beslissing dan ook nemen, hoop ik dat we tenminste de moeite doen om ons extern, via een consultancybureau, te beraden over de feiten en de vaststellingen."

Poll: Ben jij voor of tegen de play-offs?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk  I   De Witte

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024