Vercauteren schat de kansen van Anderlecht tegen Zenit in

Vercauteren schat de kansen van Anderlecht tegen Zenit in
Maandag 12 december 2016 - 14:58   I  

Anderlecht neemt het in de Europa League op tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg. Ex-Anderlecht-coach Frank Vercauteren was twee jaar coach bij het Russische Samara en kan dus als geen ander de kansen van Anderlecht inschatten.

"De kracht van Zenit, die ligt in de individuele kwaliteiten", vertelt hij aan RTBF. "Ze hebben goede buitenlanders en Russen. Zenit is een team aan de top van de Russische competitie. Hun kwaliteiten liggen vooral op offensief vlak, met spelers die makkelijk hun tegenstander in de wind kunnen zetten en weten te scoren. Ook op fysiek vlak zijn ze sterk. Op defensief vlak zijn ze dan weer meer open. Niet naïef, maar open."

"Het is een team dat wil spelen. Ze denken er niet aan om de muur dicht te metselen. Ze willen gebruik maken van hun offensieve weelde. Het is geen team dat gaat pressen en het de tegenstander moeilijk gaat maken... ze laten spelen. Er is wel een mogelijkheid om iets te doen tegen Zenit. Ook al zijn ze aanvallend zo sterk."

Zenit is wel duidelijk de favoriet. "Ja, op papier. Ze hebben spelers van hoge kwaliteit. Anderlecht heeft soms twee gezichten. Als ze hun beste gezicht tonen, zullen ze een kans hebben. En dat zou als een verrassing komen. Ze moeten het doen in twee wedstrijden. Twee keer hun kwaliteiten tonen. Het zou verrassend zijn, maar het is doenbaar dat Anderlecht Zenit verslaat."

TAGS  I  Frank Vercauteren  I   Anderlecht  I   Zenit

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024