Karl Vannieuwkerke haalt uit naar Standard en neemt Club Brugge als voorbeeld

Karl Vannieuwkerke haalt uit naar Standard en neemt Club Brugge als voorbeeld
Dinsdag 06 december 2016 - 07:10   I   door Redactie

Karl Vannieuwkerke haalt in Het Nieuwsblad flink uit naar de fans van Standard. De journalist/presentator vindt dat de Rouches streng moeten ingrijpen.

"Ik was niet eens verrast", reageert Vannieuwkerke. "Omdat het niet nieuw is en betrokken clubs het in het verleden al meermaals vertikten om er iets aan te doen. Een wedstrijd zonder punten? Goede oplossing! Ik hoorde een analist verklaren dat het jammer zou zijn mocht Standard straks die punten tekortkomen om Play-off 1 te halen. Ik hoop verdomme dat ze net die punten nodig hadden om bij de beste zes te zijn."

"Boetes van 50.000 euro lijken zwaar, maar zijn het niet. De gemiste inkomsten van tien matchen in Play-off 1 zijn dat wel. Supportersgedrag cultiveren is een basisopdracht van elke club. Haal de idioten er zelf van tussen. Daar zijn genoeg kansen toe. Denk niet dat het bestuur van Standard de aanstokers niet kent. De verantwoordelijkheid alleen bij de enkelingen leggen, getuigt van kortzichtigheid of een gebrek aan kennis van de subcultuur. Club Brugge kampte in de jaren tachtig met hetzelfde probleem, maar infiltreerde in de beruchte East Side en sneed de tumoren weg."

TAGS  I  Standard  I   Club Brugge  I   Karl Vannieuwkerke

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024