Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Belgische pers

Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Belgische pers
Woensdag 15 november 2017 - 11:10   I  

De coaches in de Jupiler Pro League vallen dit seizoen als vliegen. Half november wisselde al de helft van de clubs van trainer. Hein Vanhaezebrouck stoort zich mateloos aan het feit dat trainers tegenwoordig geen tijd meer krijgen om iets neer te zetten.

"Hoelang zeg ik al niet dat het in België een drama is?", zegt de coach van Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine. Vanhaezebrouck ziet daar enkele redenen voor. "Ten eerste: de visie en de standvastigheid van de clubs. En ten tweede: de druk van de media."

"In Nederland schrijven ze een trainer niet buiten", gaat Vanhaezebrouck verder. "Ze vragen hem om oplossingen en geven commentaar op zijn keuzes, maar roepen niet om zijn ontslag. Clubs zijn er ook anders gestructureerd, met minder buitenlandse trainers onder meer. Als zoals bij ons zoveel clubs zo snel hun trainer moeten ontslaan, ligt dat niet aan die trainers maar aan de clubs."

Op de man spelen

Volgens Vanhaezebrouck gaat het er in het voetbalmilieu op dat gebied heel anders aan toe dan in andere sporten. "In de wielerjournalistiek wordt er veel minder op de man gespeeld, merk ik."

"In het voetbal zijn journalisten en bestuurders soms heel close. Journalisten bepalen daardoor mee wie waar aan de slag gaat en bestuurders kunnen zo aan het verhaal de draai geven die hen goed uitkomt. Ook dat is een van de redenen waarom het hier voor trainers zo moeilijk wordt."

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Jupiler Pro League

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024