Ondanks falen van Club Brugge staat België op deze verrassend mooie plek op UEFA-ranking

Ondanks falen van Club Brugge staat België op deze verrassend mooie plek op UEFA-ranking
Vrijdag 25 november 2016 - 11:35   I  

Dit seizoen doet de ene Belgische ploeg het al wat beter dan de andere in Europa. Club Brugge kon nog geen puntje sprokkelen in de Champions League, maar RC Genk en Anderlecht zijn al zeker van Europees overwinteren.

Op de virtuele UEFA-ranking staat België momenteel zesde, daarmee moet het enkel de grote vijf competities voor zich laten: Spanje, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Toch opvallend, want België laat zo competities als die van Nederland, Portugal en Rusland achter zich, terwijl die ook erg kwaliteitsvol zijn en het normaal beter doen dan de Belgische ploegen.

België heeft nu 7500 punten, daarmee zit het Italië zelfs op de hielen. De scores die België haalt is erg belangrijk voor de coëfficiënt: hoe hoger er gescoord wordt, hoe meer Belgische ploegen in Europa mogen meespelen. België mag er momenteel vijf uitvaardigen, leider Spanje mag er zeven laten meespelen. Ook nog opmerkelijk: vorig seizoen werd er slechts een score van 7400 gehaald, ondanks de straffe campagne van AA Gent in de Champions League. Halverwege het seizoen hebben de Belgische ploegen die score al ingehaald.

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   Standard  I   RC Genk

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023