Is het einde van Kompany nabij? "Zijn tijd is op, iemand moet het hem zeggen"

Is het einde van Kompany nabij?
Woensdag 23 november 2016 - 09:26   I  

Gisteren was het weer van dat. Manchester City kwam met het nieuws dat Vincent Kompany nu met een knieblessure sukkelde en weeral weken buiten strijd zou zijn. De zoveelste blessure.

Velen stellen zich vragen over de toekomst van Kompany. In zijn column meent Hugo Camps dat Kompany er beter de brui aan geeft. "Eerst was er sprake van een hersenschudding, vervolgens van een knieblessure. Een ingegroeide teennagel had er ook nog wel bij gekund - het lichaam van Vincent Kompany is wrakhout", schrijft Camps in HLN. "Straks komt er ook nog een zware verkoudheid overheen, want de winters zijn guur in Manchester. Wat moet je dan nog, als voetballer."

"Ik ga al een tijdje mee en heb Kompany alleen maar gekend met blessures. Het begon in Hamburg bij HSV waar hij zijn transferbedrag niet kon waarmaken. In de Premier League was hij bij vlagen verdienstelijk, maar ook daar werd hij steeds meer ingehaald door blessureleed. Het voetbal is almaar fysieker geworden en daar kon de glazen libero niet tegenop."

"Niemand neemt het hem kwalijk. Maar wat heb je aan een vedette die niet speelt? Wanneer staat iemand op die een einde maakt aan de treurnis? Kompany zelf zal het niet doen. Hij is een gelovige. Altijd link, voetballers die in de aura van het Hogere verdwalen. Op een dag worden ze niet meer gevolgd door hun lichaam. Wat dan overblijft, is politiek en rancune, gekwetste ijdelheid vooral."

"Vincent Kompany is een prachtvoetballer geweest. Maar zijn tijd is op. Iemand moet het hem zeggen, want zelf komt hij niet tot het besef van eindigheid. De tragiek van Kompany is die van vele voetballers en topsporters. Ze worden in de waan van onsterfelijkheid gelaten. Tot weer eens een armzalige knie of enkel opspeelt. Laten we zoeken naar een vriend voor Vincent die waarheid durft te spreken. En hem zachtjes meeneemt naar de golfbaan."

TAGS  I  Vincent Kompany  I   Manchester City  I   Hugo Camps

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024