Moedig België uitgeschakeld na nederlaag tegen Nederland

Moedig België uitgeschakeld na nederlaag tegen Nederland
Maandag 24 juli 2017 - 22:40   I   door Fabian Morren

De Red Flames speelden vanavond voor een plaats in de geschiedenisboeken. Mits een goed resultaat konden onze vrouwen doorstoten naar de kwartfinale.

De wedstrijd begon vrij gelijkopgaan. De Flames legden heel wat enthousiasme aan de dag terwijl de Nederlandse vrouwen technisch iets beter waren. Er leek niets aan de hand totdat Coutreels een penalty-overtreding maakte op de pijlsnelle Groenen. Spitse, what's in a name, zette zich achter de bal en schoot Oranje op voorsprong, 1-0. De Flames reageerden meteen via Van Gorp, maar ze kopte naast.

Na de pauze drukte België Nederland tegen het eigen doel. Cayman miste eerst nog, maar de gelijkmaker kwam er toch. Tessa Wullaert zag haar voorzet in doel waaien (1-1). Doelvrouw Van Veenendaal ging niet vrijuit. Het doelpunt zorgde voor vertrouwen bij onze landgenoten, maar een tweede goal kwam er niet.

Het was het gastland dat opnieuw de leiding nam. Martens stoomde door op links en schoot via het been van Jaques binnen, 2-1. Pech voor de Flames. De fut leek er wat uit bij de Belgen en de Nederlanders hadden gewonnen spel. Aan de stand veranderde niets meer.

Door de overwinning van Denemarken tegen Noorwegen (1-0) zijn onze Flames helaas uitgeschakeld. Al mogen ze met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Onze dames hebben gestreden voor elke morzel grond.

TAGS  I  red flames

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023