'Dit is de reden waarom Eden Hazard opeens zo vaak scoort'

'Dit is de reden waarom Eden Hazard opeens zo vaak scoort'
Donderdag 17 november 2016 - 16:36   I  

Het contrast tussen het huidige en vorige seizoen kan niet groter zijn voor Eden Hazard. Momenteel scoort Hazard aan de lopende band, terwijl hij vorig seizoen pas in april voor het eerst scoorde. Wat is er dan juist veranderd?

Sky Sports-journalist Nick Wright analyseerde de statistieken van Hazard. Hij heeft nu al zeven keer gescoord in elf wedstrijden voor Chelsea, nog nooit deed hij het zo goed bij de Engelse topclub. Enkel Diego Costa en Sergio Agüero doen beter. Hazard lijkt eindelijk een killerinstinct gevonden te hebben, want nog nooit trapte hij zo vaak op doel. Chelsea-trainer Antonio Conte lijkt hem helemaal omgevormd te hebben: steeds vaker kiest hij voor het schot in plaats van de pass. Dit seizoen haalt hij een gemiddelde van 3,3 schoten per 90 minuten. Vorig seizoen was dat veel minder: 1,5 schoten per wedstrijd. Maar ook in het seizoen dat hij speler van het jaar werd in Engeland, haalde hij maar een gemiddelde van 2 schoten per wedstrijd.

Die omvorming van de speelstijl is ook zichtbaar in de statistieken van zijn passes. Hij verstuurt nu per wedstrijd nog twee belangrijke passes, d.w.z. passes die leiden tot een doelkans. De voorbije drie seizoenen was dat telkens bijna drie belangrijke passes per wedstrijd. Daarnaast krijgt Hazard ook een vrije rol in de 3-4-3 van Conte. Flankspelers Marcos Alonso en Victor Moses knappen al het defensieve werk op zodat Hazard gewoon zijn ding kan doen. 

Ondanks het gebrek aan defensieve taken, heeft Hazard ook nog nooit zoveel gelopen als dit seizoen. Hij bereikt een gemiddelde van 10km per wedstrijd, waar dat vorig seizoen zo'n 8,4 km was. Daarnaast trekt hij er zo'n 62 sprintjes per wedstrijd uit, vorig seizoen was dat slechts 49. Hazard moet dan wel verdedigend nauwelijks werk leveren, Conte verwacht van hem wel dat hij de verdediging van de tegenstander zwaar onder druk zet. In het pressingsysteem van Conte kan hij perfect aarden. Conte lijkt eindelijk de sleutel hebben gevonden opdat Hazards capaciteiten ten volle benut worden.

TAGS  I  Eden Hazard  I   Chelsea

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023