Raes noemt twee opmerkelijke verdedigers uit de JPL als kandidaat-Rode Duivel

Raes noemt twee opmerkelijke verdedigers uit de JPL als kandidaat-Rode Duivel
Donderdag 10 november 2016 - 14:14   I  

Sporza-commentator Frank Raes maakte de wedstrijd tussen Nederland en België live mee en zag zo enkele pijnpunten. Het experiment met de valse negen mislukte en ook defensief waren er wat problemen.

Dries Mertens werd verrassend in de spits gezet. "Je kunt het wel eens proberen, maar het is vreemd als er zoveel diepe spitsen van goede kwaliteit op de bank zitten. Wat moeten die andere mannen op de bank dan denken? Martinez kan die ook niet allemaal laten spelen tegen Estland. Eigenlijk is er een onevenwicht in de kern. Als je zoveel spitsen meeneemt en je stelt ze niet op, neem dan een verdediger extra mee."

"Je moet de verdediging eens vergelijken met het WK van 2014. Toen had je Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen. Daar is niet meer veel van over nu Alderweireld geblesseerd is. Hoe zit het met Vermaelen? Die heeft heel het EK gespeeld en plots is het gedaan. Drie of vier spelers achteraan, dat maakt mij niet uit. Maar met deze verdediging kun je nooit wereldkampioen worden."

"Maar er is weinig keuze. Wat moeten ze doen? Moeten ze Simons opnieuw oproepen? Engels is een alternatief, maar is ook geblesseerd. Timothy De Rijck van Zulte Waregem? Dan zie je hoe weinig centrale verdedigers van niveau er beschikbaar zijn. In het buitenland is er Denayer, maar die speelt nu ook niet. Cavanda speelt ook niet en dat is trouwens een flankverdediger. De spoeling is daar dun."

TAGS  I  Frank Raes  I   Timmy Simons  I   Timothy De Rijck

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024