Zware schorsing voor Dries Mertens? "Hij heeft zijn tegenstander zwaar vernederd"

Zware schorsing voor Dries Mertens?
Maandag 27 maart 2017 - 20:45   I   door Redactie

Is Dries Mertens met zijn "neusje trek" zijn boekje te buiten gegaan? Volgens journalist Roland Lebuf alvast wel.

"Dries(je) Mertens is een geweldige voetballer. Zeker. Hielp onze Rode Duivels met een assist voor Romelu Lukaku aan een gelijkspel tegen Griekenland en behoedde ploeg en coach zo van een regelrechte blamage. Maar had Mertens die pas mogen/kunnen geven. Ik vind van niet", aldus Lebuf. 

"Omdat Dries(je) eigenlijk al lang niet meer op het veld had mogen lopen. Omdat de ref hem in plaats van een gele een donkerrode kaart had moeten geven toen hij zijn Griekse opponent "bij de neus’’ nam, zoals onze nationale media lachend wisten te melden."

"Vergoelijkend, want een van ons, weet je wel. Ik had echter de commentaren willen lezen moest het omgekeerde gebeurd zijn. Want wat deed Dries(je) echt. Zijn tegenstander vernederen. Niet het minste respect tonen voor een collega. Gelukkig voor hem kon die Griek wel zijn reflex om Dries(je) een oplawaai te geven, onder controle houden."

"Ik vind dat 'neusjetrek’' even erg als een kopstoot. In een tijd dat men graag schermt met 'de voorbeeldfunctie’' van onze internationale sjotters, een mooi voorbeeld voor de jeugd, inderdaad. Of zijn we al zo verblind door de successen van de uitgezwermde miljonairs-voetballers, dat we ze alles vergeven? Ik mag hopen van niet. Maar nadat ik las dat onze toonaangevende kranten het een 'vreemde actie' of 'bijzonder komiek' vonden, is er weinig hoop, denk ik."

TAGS  I  mertens  I   rode duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024