Zware crisis op Anderlecht na pijnlijke nederlaag

Zondag 20 augustus 2017 - 16:20   I   door Redactie

Anderlecht heeft op eigen veld een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden. Paars-wit verloor met 2-3 van Sint-Truiden.

Anderlecht begon niet bepaald snedig aan de wedstrijd, maar klom wel op voorsprong. Het was een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. Massimo Bruno, die zijn kans kreeg van Weiler, opende de score met een schot. Doelman Pirard had die bal absoluut wel kunnen pakken.

Lang duurde de vreugde van Anderlecht echter niet. STVV klom zowaar weer langszij, amper drie minuten na de goal van Bruno. Boli zorgde voor die 1-1. Niet veel later kreeg Sofiane Hanni de unieke kans om Anderlecht weer op voorsprong te brengen na een strafschopfout op Onyekuru. De Algerijn miste echter vanaf de stip.

Tijdens de rust koos kersvers trainer Jonas De Roeck ervoor om Jonathan Legear op zijn ex-club Anderlecht zijn debuut voor STVV te laten maken. Dat bleek een gouden zet. Hij stond er pas op of de flankaanvaller maakte er 1-2 van. Wat later lag hij met een perfecte assist aan de basis van de 1-3 van Botaka. Anderlecht kreeg daarna nog enkele kansen, maar de goal van invaller Teodorczyk kwam te laat.

Anderlecht - Sint-Truiden 2-3
18' Bruno 1-0, 21' Boli 1-1, 53 Legear 1-2, 66' Botaka 1-3, 88' Teodorczyk 2-3

Poll: Komt het nog goed met Anderlecht onder Weiler?