Zulte Waregem gaat met de drie punten aan de haal na dol slot

Zaterdag 21 januari 2017 - 19:50   I

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Zulte Waregem is met de drie punten aan de haal gegaan bij Kortrijk. De thuisploeg maakte tot tweemaal toe een achterstand goed, het derde doelpunt deed hen echter de das om.

Kortrijk begon uitstekend aan de partij. Het druk Zulte Waregem meteen weg. Saadi scoorde al snel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een duwfout. Kortrijk bleef duwen, maar Zulte Waregem kon niet meteen in verlegenheid worden gebracht. Daarna nam Zulte het heft in handen en dat loonde meteen. Na defensief mistasten van Pavlovic kon Leye op prachtige wijze de 0-1 scoren. Kortrijk mocht dan zo goed gestart zijn, het ging rusten met een 0-1-achterstand.

De tweede helft bood meteen beterschap voor Kortrijk. Chevalier scoorde al snel op via een rebound. Die gelijkmaker bracht Zulte echter niet van de wijs. De fauw stelde orde op zaken met een rake kopbal. Het luidde een waar doelpuntenfestijn in het slotkwartier in. Enkele minuten later maakte Pavlovic zijn eerdere foutje goed met de gelijkmaker, maar alweer kwam Kortrijk weer op achterstand. Kaminski maakte een strafschopovertreding, Derijck faalde niet. Daarna was het nog enkele minuten bibberen voor Zulte Waregem. Alweer Saadi scoorde nog, maar alweer werd het doelpunt afgekeurd, deze keer wegens buitenspel. Zo bleef het bij 2-3.

Kortrijk - Zulte Waregem 2-3

29' Leye 0-1, 53' Chevalier 1-1, 73' De fauw 1-2, 76' Pavlovic 2-2, 79' Derijck (pen.) 2-3