Zo schuift Vanhaezebrouck zwakke tweede helft in schoenen van...Weiler

Zo schuift Vanhaezebrouck zwakke tweede helft in schoenen van...Weiler
Zaterdag 28 oktober 2017 - 23:30   I  

Anderlecht kwam in de eerste helft gemakkelijk op voorsprong tegen Eupen, maar zakte in de tweede helft helemaal weg. Dat is trouwens niet de eerste keer onder Vanhaezebrouck.

Toch is dat volgens Vanhaezebrouck niet de schuld van een zwakke conditie of van een gebrek aan concentratie. Het is wel de schuld van de filosofie de werd aangeleerd door de voorganger van HVH, René Weiler.

"De tweede helft was veel minder, een beetje zoals in Mechelen. We gaven de controle uit handen. Ik denk niet dat het een gebrek aan concentratie is. Het is een probleem met de filosofie. Het is een restant van de afgelopen periode. Ze deden dat altijd als ze op voorsprong kwamen, met z'n allen inzakken. Ik probeer dat te wijzigen, maar dat zal nog tijd vragen. Voor sommige jongens die de knop nog niet hebben omgedraaid, is het een natuurlijke reflex", aldus Vanhaezebrouck volgens Sporza.

HVH probeert zijn spelers duidelijk te maken dat ze doelpunten tegen zullen krijgen als ze inzakken. Dat kan hun dan ook duur komen te staan.

"De spelers moeten weten dat ze ook hoger kunnen verdedigen zonder kansen weg te geven. Hopelijk beseffen ze stilaan dat ze ook doelpunten weggeven als ze inzakken."

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Eupen  I   Weiler

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024