Zijn we aan een ramp ontsnapt? Deze verontrustende melding kwam er net voor België-Japan

Zijn we aan een ramp ontsnapt? Deze verontrustende melding kwam er net voor België-Japan
Dinsdag 14 november 2017 - 23:45   I  

De Rode Duivels wonnen vanavond van Japan in het Jan Breydelstadion met 1-0. Rond 17.45 uur was er een verontrustende melding binnengekomen.

De Brugse politie kreeg melding dat er aanslag zou plaatsvinden in het Jan Breydelstadion. De melding klonk heel geloofwaardig waarna er meteen contact werd opgenomen met het OCAD voor een dringende dreigingsanalyse.

Toch werd er beslist om de wedstrijd te laten doorgaan. “Pas tijdens de wedstrijd kregen we het geruststellend resultaat dat er geen concrete dreiging was", reageert korpschef Dirk Van Nuffel. 

"Maar in overleg met de organisatoren en de burgemeester van Brugge werd besloten om het publiek niet te verontrusten maar de toegangscontroles naar het stadion te verscherpen. Dit gebeurde door gebruik van metaaldetectoren en explosievenhonden bij de fouilleringen van supporters. Gewapende politiemensen hadden op verschillende plaatsen post gevat. Alles bleef uiteindelijk rustig.” 

De verscherpte veiligheidsmaatregelen zorgden ook mede voor dat vele supporters de aftrap van de wedstrijd misten. De veiligheidsdiensten reken op het begrip van de supporters voor de speicale veiligheidsmaatregelen.

 

Poll: Vreest u aanslagen tijdens het WK?

TAGS  I  België  I   Japan

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024