Zeer zeer pijnlijke conclusie voor Rode Duivels

Zeer zeer pijnlijke conclusie voor Rode Duivels
Dinsdag 06 juni 2017 - 20:28   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben andermaal niet kunnen overtuigen. Tegen Tsjechië werd het een ontgoocheling, ondanks de nipte 2-1-overwinning.

"Wat is opgevallen? Dat er sinds het vertrek van Marc Wilmots geen progressie zit in het spel dat onze nationale ploeg op de mat brengt", aldus Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. "Onder Roberto Martínez is er wel meer tactische variatie ingeslopen en speelt de ploeg ook meer als één blok, maar we zien in de loop van een match nog steeds dezelfde manco's bovendrijven als onder Wilmots."

"Net zoals zijn voorganger horen we Martínez elke keer opnieuw hameren op concentratie. Tegen Tsjechië begon België sterk, maar dan trad toch weer verval op. Hetzelfde in de tweede helft. We zagen ook weer enkele defensieve fouten, al voor de derde wedstrijd op rij, dat wordt toch stilaan onrustwekkend. Kortom: de Rode Duivels voetballen nog steeds bij momenten, met flitsen van grote klasse maar even vaak een terugval. Dat moét beter en efficiënter tegen het WK volgend jaar, want daar zullen de ploeg en de bondscoach pas echt beoordeeld kunnen worden."

TAGS  I  rode duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024