"Ze zijn de voeling met Anderlecht en Club Brugge kwijt"

Dinsdag 24 januari 2017 - 10:00   I   door Redactie

Het gaat niet goed met Standard. Voor het tweede jaar op rij dreigen de Rouches play-off I te missen. Benjamin Nicaise stelt zelfs een gelatenheid bij de fans vast.

"Het is nu al het tweede seizoen op rij dat Standard in die middenmoot sukkelt en er maar met moeite uitraakt", zegt Nicaise, ex-speler van de Rouches en nu analist, in Het Laatste Nieuws. "Als het even goed draait, klimmen ze nog net tot de vijfde plek. De status van de club is aangetast."

"Het publiek, het stadion en de accommodatie zijn top, maar op het veld zijn ze de voeling met topclubs als Anderlecht en Club Brugge kwijt. De fans lijken zich daar wat mee te verzoenen. Ach, als ze hun woede afreageren, is het niet goed en als ze er gelaten bij blijven, ook niet."

Wat is er dan aan de hand bij Standard? "Het is dapper dat Jankovic de schuld op zich durft te nemen. Hij weet ook dat de waarheid anders is. Ik mis al enkele jaren leiders en grinta in die ploeg en ook de bank volstaat niet. Als er iemand moet ingebracht worden die een match kan openbreken, kom je bij Mbenza of Emond uit. Daar houdt het op", zegt Nicaise.

TAGS  I  Standard

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024