Youri Tielemans zet Club Brugge zwaar onder druk

Vrijdag 31 maart 2017 - 22:17   I   door Redactie

Anderlecht heeft zijn openingswedstrijd in play-off 1 gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2 bij bekerwinnaar Zulte Waregem. Youri Tielemans scoorde de winninggoal en is dus ook de matchwinnaar. Anderlecht heeft voorlopig een bonus van vier punten op eerste achtervolger Club Brugge, dat zondag speelt.

Wie zeker niet de matchwinnaar was, was Sofiane Hanni. De Algerijnse aanvoerder van Anderlecht speelde een belabberde wedstrijd en liet bij de gelijkmaker van Zulte Waregem in de tweede helft Dalsgaard gewoon lopen; die bedankte voor het geschenkje door de 1-1 te scoren.

Anderlecht was in de eerste helft wel op voorsprong geklommen. Na een tikje van Tielemans scoorde Chipciu. Zo ging Anderlecht ook met een voorsprong rusten. Na die gelijkamker van Dalsgaard werd het toch even warm voor de bezoekers. Gelukkig voor de leider was er Youri Tielemans, die er met een knappe schuiver nog 1-2 van maakte. Helemaal op het einde miste Gueye nog dé kans op de gelijkmaker.