Wordt dit de erg verrassende winnaar van de Gouden Schoen? "Hij zal er kortbij zijn"

Wordt dit de erg verrassende winnaar van de Gouden Schoen?
Zaterdag 04 februari 2017 - 07:30   I   door Redactie

Volgens Besnik Hasi zien de meeste waarnemers een belangrijke kandidaat voor de Gouden Schoen over het hoofd. De voormalige coach heeft het over Sofiane Hanni.

"Hij is een man van de laatste 30 meter. Vorig seizoen was hij niet alleen medetopschutter met 20 goals, hij leverde ook nog eens 6 assists af. Hanni kan op de korte ruimte spelen en dat zijn kwaliteiten waarover je als Anderlechtspeler absoluut moet beschikken", aldus Hasi in Het Laatste Nieuws.

"Wanneer je op Anderlecht als nieuwkomer meteen tot kapitein wordt gebombardeerd, dan heb je niet alleen goede voeten, ook je mentaliteit moet dan meteen zijn opgevallen. Hanni begon sterk aan het nieuwe seizoen, maar kreeg dan een dip. Niet verwonderlijk als nieuwkomer, maar ook zijn nieuwe positie zat er voor iets tussen. Met de komst van Stanciu werd hij naar de flank getrokken en dan is het toch moeilijker om beslissend te zijn."

"In de eerste stemronde zal hij héél veel punten halen, maar ik verwacht dat hij ook in de tweede ronde mee bovenaan zal eindigen. Geloof me, Hanni zal er kort bij zijn." Al denkt Hasi ook aan een speler van Club Brugge. "Veel stemmers worden in de eerste stemronde verblind door de kampioen. Ik verwacht dat een speler van Brugge de eerste ronde wint. Izquierdo maakt de meeste kans. Hij gaf kleur aan de Brugse titel. Maar dit seizoen was 'Joske' veel minder aanwezig, ook vanwege blessures."

TAGS  I  Sofiane Hanni  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024