"Wie weet slaag ik er wel in om Bailey helemaal te doen vergeten"

Donderdag 02 februari 2017 - 13:55   I  

Genk zag met Ndidi en Bailey twee toppers vertrekken. Het haalde weliswaar een resem vervangers, maar het is nog maar de vraag of ze meteen niveau halen.

De Nederlandse flankaanvaller Jean-Paul Boëtius werd gehaald om Bailey te doen vergeten. "Ze mogen doelpunten van me verwachten. Ik ben een aanvaller en van zo iemand willen de mensen nu eenmaal goals zien", was Boëtius vol zelfvertrouwen bij zijn voorstelling. 

Na zijn doorbraak bij Feyenoord trok hij naar Basel, maar dat werd geen succes. "Mijn eerste jaar bij Basel was ik wat ongelukkig met een aantal blessures, al speelde ik wel als ik fit was.De laatste zes maanden waren dan weer zwaar. De trainer stelde me enkel op in de beker. Het was tijd voor verandering. Ik ken de club trouwens wel, hoor. Als tienjarig jongetje heb ik hier eens een wedstrijd bijgewoond. En met Cisse speelde een ex-ploegmaat bij Genk. Ik wil hier mijn carrière nieuw leven inblazen."

Een voordeel is dat Boëtius coach Stuivenberg kent van bij de Nederlandse U17. "Ik weet dus perfect wat ik van hem kan verwachten. Betrokkenheid, welwillendheid en je mag zeker geen bangerik zijn. Hij is de ideale man voor dit Genk. Stuivenberg is het gewend om met jonge voetballers te werken."

Boëtius weet dat het een moeilijke opdracht wordt om Bailey te vervangen. "Ik besef dat het een zware erfenis is. Als je op jonge leeftijd al zo'n mooie transfer kan maken, heb je veel in je mars. Maar ik zal mijn best doen om hem te vervangen. (lacht) En wie weet slaag ik er wel in om Bailey helemaal te doen vergeten."

TAGS  I  leon bailey  I   rc genk  I   jean-paul boëtius

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024