Wacht 'toneelspeler' Sa Pinto maandenlange schorsing?

Wacht 'toneelspeler' Sa Pinto maandenlange schorsing?
Donderdag 30 november 2017 - 15:44   I  

Ricardo Sa Pinto is na de ware cupwedstrijd tussen RSC Anderlecht en Standard de gebeten hond. Uit een filmpje blijkt dat de Portugees geen projectiel tegen zich aan kreeg en zich dus voor niets liet vallen.

Het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste ondertussen om Sa Pinto op te roepen. Het staat dus zo goed als vast dat Sa Pinto een schorsing krijgt. Maar hoe zwaar moet die zijn? Als het van gewezen trainer Ariël Jacobs afhangt, mag men de T1 van Standard gerust enkele maanden schorsen.

Schorsing van enkele maanden?

“In België lijkt wel alles toegelaten", vertelt Jacobs aan Het Laatste Nieuws. "Als hij hier vanaf komt met een schorsing van één of twee wedstrijden, is dat een geschenk. Als je de straffen op zo’n gedrag in Engeland bekijkt, dan is het logisch dat je daar zulke taferelen niet ziet."

"De bond moet hier duidelijkere sancties voor in zijn reglement opnemen. Sa Pinto zou voor langere tijd, maanden, geschorst moeten worden. Het was een aanstootgevend tafereel."

"Het product voetbal is aangetast"

Jacobs is van mening dat het voetbal de verliezer is. "Welk beeld heeft een kind dat gisteren voor het eerst naar het voetbal ging met zijn vader hier van? Het product voetbal is aangetast."

"Ik weet ook wel dat het niet altijd makkelijk is om rustig te blijven, maar dit was een aanfluiting. Er moeten zwaardere sancties komen voor kwalijk gedrag van trainers langs de zijlijn.”

Poll: Moet Sa Pinto enkele maanden geschorst worden?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Anderlecht  I   Jacobs

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024