Vroege bekeruitschakeling heeft deze gigantische gevolgen voor Anderlecht

Vroege bekeruitschakeling heeft deze gigantische gevolgen voor Anderlecht
Vrijdag 01 december 2017 - 06:35   I  

Ze hadden het zich in Anderlecht wellicht wat anders voorgesteld. Eindelijk nog eens Champions League, de gedroomde trainer en de kampioenenploeg bijna volledig samengehouden. Enkele maanden later komt al de pijnlijke ontnuchtering: deze week wellicht Europees uitgeschakeld, uitgeschakeld in de beker en achtervolgen op de fiere leider Club Brugge.

Die vroege bekeruitschakeling heeft volgens Het Nieuwsblad verstrekkende gevolgen voor paars-wit. Na de winterstop heeft Anderlecht (zonder Croky Cup en Europees voetbal) een heel licht schema. Maar 19 wedstrijden. Dat is een groot verschil met de 30 wedstrijden die ze voor januari hebben moeten spelen.

Daardoor zal Anderlecht hoogstwaarschijnlijk enkele spelers moeten laten gaan. Beric mag zo goed als zeker vertrekken en als er een nieuwe spits komt (wat algemeen wordt aangenomen) moeten ook Harbaoui en Teodorczyk hun conclusies trekken.

Ook op de rechterflank zit Vanhaezebrouck met veel te veel spelers voor één positie. Voor die positie komen met Bruno, Appiah, Najar, Chipciu en de jonge Sowah maar liefst vijf spelers in aanmerking. Als Andy Najar fit is, is hij daar de eerste keuze.

En wat dan gezegd van Nicolae Stanciu. Door de vele wedstrijden kreeg die zowel onder Weiler als Vanhaezebrouck regelmatig speelminuten, maar die lijkt hij nu niet meer te zullen krijgen.  Kopen, verkopen, verhuren...Tenzij er zich dinsdag een mirakel voltrekt in Celtic zal Anderlecht een nieuw evenwicht moeten vinden in zijn kern. Dat weet Het Nieuwsblad.

Poll: Moet Anderlecht een pak spelers laten gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Beric  I   Teodorczyk  I   Harbaoui  I   Stanciu  I   Vanhaezebrouck

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024