Videorefs liggen vaak onder vuur, maar… willen fikse opslag

Videorefs liggen vaak onder vuur, maar… willen fikse opslag
Woensdag 15 november 2017 - 20:33   I  

De videoref is na quasi iedere speeldag in de Jupiler Pro League een hot item. ‘De man in het busje’ miste zijn intrede in het Belgische voetbal niet, maar dan niet omwille van positieve zaken.

Zo was er de voorbije weken al meermaals kritiek op de videorefs. In totaal zijn ze met vier mannen die wekelijks in een busje zitten om indien nodig tussen te komen: Tim Pots (43), Christophe Delacour (46), Kris Bellon (48) en Yves Marchand (51).

Hoewel de videorefs al bakken kritiek over zich heen kregen, gaan ze gewoon door. “Voor alle duidelijkheid: wij veróórzaken geen problemen, hé, wij lossen ze net op”, zegt Pots aan Het Laatste Nieuws.

“Helaas zijn er speeldagen dat we er te weinig oplossen, maar ik snap niet dat sommigen nog twijfelen aan de toegevoegde waarde van de videoref. Zónder de videoref zouden er nul van de twaalf fases herbekeken zijn. Met andere woorden: wij corrigeerden acht beslissingen.”

Meer dan 80 euro

Dat het beter moet, beseffen de videorefs. Maar ze willen ook snel meer gaan verdienen. “We verdienen nu 80 euro. Dat mag straks opgetrokken worden naar 350 euro, we gaan onze job daarom niet beter of slechter doen. Maar er moet toch enige waardering zijn?”, vraagt Marchand zich luidop af.

“We hebben dat bedrag aanvaard omdat dit pionierswerk is en we zelf niet wisten hoe dat moest verloond worden, maar iedereen snapt toch dat het niet normaal is dat wij voor 80 euro eindbeslissingen nemen als er miljoenen op het spel staan? Kom nou. Veel refs reageerden: ‘Videoref zijn: eventueel wel, maar voor 80 euro: vergeet het.’”

In het buitenland verdienden videorefs nu al heel wat meer dan in België. “In Tsjechië, meen ik, betalen ze 250 euro, in Polen is dat al 450 euro en 1.600 euro in Italië was het meeste”, aldus Pots.

Poll: Ben jij voorstander van de videoref?

TAGS  I  Videoref  I   Pots  I   Marchand  I   Bellon  I   Delacour

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024