Verrassende wending in onderzoek naar gesjoemel tijdens Kortrijk-Moeskroen

Verrassende wending in onderzoek naar gesjoemel tijdens Kortrijk-Moeskroen
Vrijdag 17 maart 2017 - 15:45   I  

Eerder vandaag kwam het nieuws dat er een officieel onderzoek zou zijn naar de wedstrijd Kortrijk-Moeskroen. Tijdens die wedstrijd waren er enkele dubieuze fases waardoor Moeskroen met 0-2 kon winnen en zich redde. Van een inval bij KV Kortrijk door de federale politie zou ook geen sprake zijn.

"Een inval? Het was niet meer dan een informele babbel", klinkt het bij het federaal parket. Er zou bovendien geen gerechtelijk onderzoek lopen. "De halve voetbalwereld ziet manipulaties in die wedstrijd. Twee leden van een speciale voetbalcel hebben de voorzitter van zowel Kortrijk als Westerlo daarom gevraagd naar hun reactie. Of zij denken dat er gesjoemeld is. Ze hebben daar verslag van gemaakt. Maar van een inval is er helemaal geen sprake. Dat waren informele gesprekken. Meer niet." 

Ook bij de Europese voetbalbond UEFA zou er geen onderzoek lopen. Moeskroen is alvast furieus na de beschuldigingen. "We zijn gechoqueerd", klinkt het op hun website. "Wij hebben altijd de resultaten van concurrenten gerespecteerd. We verwachten hetzelfde van onze tegenstander."

TAGS  I  moeskroen  I   kortrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024