Verrassende Belg is dé sensatie in Frankrijk: "Opeens was ik een hype"

Verrassende Belg is dé sensatie in Frankrijk:
Vrijdag 23 december 2016 - 11:24   I  

Het kan soms snel gaan in het voetbal. Van de ene dag op de andere kan je zomaar uitgroeien tot een fenomeen.

Het overkwam Nill De Pauw, ex-Lokeren en nu aan de slag bij Guingamp in de Ligue 1. Hij kreeg dit seizoen erg weinig kansen, totdat hij opeens scoorde tegen Lyon in de beker. Tegen PSG kreeg hij dan zijn eerste basisplaats van het seizoen en alweer scoorde hij. Door zijn doelpunt won Guingamp van PSG. "Opeens was ik een hype. 'De Pauw, de Supersub'", vertelt De Pauw in HLN. "Als je in België in één week scoort tegen Anderlecht en Club, krijg je wel wat aandacht. Maar hier... Ik maakte op één week tegen én Lyon én PSG een goal. Dan ben je hot. Cinema à volonté. (lacht)

"Maar ik klaag niet. Laat het nog maar even duren (lacht en mijmert). Ik scoorde het winnende doelpunt tegen Paris Saint-Germain... Maf! Misschien zijn ze niet zo sterk als vorig seizoen, maar het is nog altijd dé topploeg in Frankrijk. Had je me dat in het begin van het seizoen verteld, ik had gezegd: dream on. Maar kijk, de droom is werkelijkheid geworden."

"Ik ben blij dat er eindelijk licht aan het het einde van de tunnel is. Dit meemaken na een moeilijk seizoen, doet ongelofelijk veel deugd. Het doet me een beetje vergeten wat er allemaal gebeurd is. Je mag nooit opgeven, je moet blijven gaan. Zowel privé- als voetbalgewijs ben ik hier sterker uitgekomen. Waar het eindigt? We zien wel. Ik hoop gewoon dat de trein waarop ik zit verder blijft denderen."

TAGS  I  Nill De Pauw  I   Guingamp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024