Verheyen: "Hij is de ideale aanwinst voor Club Brugge"

Verheyen:
Woensdag 31 mei 2017 - 08:15   I   door Redactie

Gert Verheyen werkt niet meer bij Club Brugge, maar was er wel jarenlang voetballer. Hij volgt het voetbal op de voet en is coach van de nationale U19. Hij kan de gebeurtenissen op de transfermarkt dus wel heel goed inschatten.

Zo wil Jordi Vanlerberghe naar Club Brugge. Volgens Verheyen is dat een perfecte match. “Dat Club hem wil, is niet meer dan logisch”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Jordi is gewoon een goeie, jonge, Belgische speler. En hij heeft nog een grote troef: zijn polyvalentie.” 

Als hij op het middenveld speelt, is dat toch een surplus. Tegen Standard (in Play-off 2, nvdr.) kwam hij in de buurt van de zestien en trapte hij de bal heerlijk binnen. Iemand die zoiets kan, zou ik zo dicht mogelijk bij het vijandelijke doel posteren. Maar als ze hem bij Club liever achterin uitspelen, tja... Waarom niet? Ook op stilstaande fases kan hij scoren, zoals Engels dat doet.”

"Zich aanpassen aan de club zou geen probleem mogen zijn”, weet Verheyen. “Want van een vedettenkleedkamer is geen sprake. Maar meteen titularis worden bij een topclub, daarvoor is het allicht nog te vroeg. Al weet je nooit dat hij van de nieuwe trainer zijn kans krijgt. Die zal hij zelf moeten afdwingen. Mij hoor je alleszins niet zeggen dat hij nog een jaar in Mechelen moet blijven. Aangezien hij zich ook financieel zal kunnen verbeteren, hebben we dat recht niet.”

TAGS  I  club brugge  I   vanlerberghe

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024