Vanhaezebrouck onder de indruk van JPL-coach: "Hij zal sowieso nog een grote club trainen"

Vanhaezebrouck onder de indruk van JPL-coach:
Vrijdag 03 februari 2017 - 11:48   I  

Volgende week is er de verkiezing van de Gouden Schoen. Dan wordt ook de Trainer van het Jaar verkozen. Hein Vanhaezebrouck, die vorig jaar won, heeft alvast een boontje voor een jonge coach.

Vanhaezebrouck is onder de indruk geraakt van Yannick Ferrera. Na zijn ontslag bij Standard zet hij knappe resultaten neer bij KV Mechelen. "Wat Ferrera presteert, is geen toeval meer. Hij won met Standard de beker tegen het 'onklopbare' Club Brugge. En na zijn ontslag is hij in de stand met KV Mechelen over zijn ex-club gewipt", vertelt Vanhaezebrouck aan HLN. "Ferrera is een coach die sowieso nog een grote club zal trainen. Om de eenvoudige reden dat hij prijzen pakt. De beker met Standard, de titel met STVV in tweede klasse."

"Hij is begeesterd door het spelletje. En net als Preud'homme - onder wie hij gewerkt heeft - ontleedt Ferrera zijn tegenstanders tot in detail. Hij doet het allemaal vanuit zijn jeugdig enthousiasme, wat zeker geen voordeel is. Kijk, het is niet evident om impact te hebben op een spelersgroep als je jong bent én niet groot. Er zijn voetballers van 1m90 die bij manier van spreken ouder zijn dan Ferrera. Hij moet er dus voor zorgen dat alles wat hij vertelt, steek houdt. En dat hij resultaten haalt."

"Was het te vroeg om naar Standard te gaan? Ja en neen. Zijn leeftijd zal meegespeeld hebben in het feit dat de mensen rondom Ferrera hem konden wegduwen - dat is bij mij ook wat gebeurd in Genk. Bij Mechelen slaagt hij er opnieuw in resultaten neer te zetten. Sterk."

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024