Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Club Brugge

Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Club Brugge
Maandag 06 maart 2017 - 07:00   I   door Redactie

Michel Preud'homme liet net als zijn CEO Vincent Mannaert weten dat hij een uitzonderingsmaatregel voor de clubs die nog Europees actief zijn niet ziet zitten. Hein Vanhaezebrouck reageert in Het Laatste Nieuws.

AA Gent zit nog in de Europa League en wil op maandag voetballen in de competitie. Iets wat Club Brugge dus niet ziet zitten. "Ik heb de focus zondag op KV Mechelen gelegd, maar vanaf maandag leg ik die op Genk", zegt de coach van AA Gent in Het Laatste Nieuws. "Wij hopen donderdag 20.000 mensen in ons stadion te hebben, wij kunnen die niet zomaar in de kou laten staan."

"Je kan die match niet zomaar laten passeren en zeggen dat zondag het belangrijkste is. De match tegen Mechelen van zondag is uiteindelijk de belangrijkste, maar wij zijn niet de club die zegt: 'Laat Europa maar schieten, we gaan zeven jonkies zetten'. Dat doen wij niet."

Waarna Vanhaezebrouck uithaalt naar Club. "Dat kan ons misschien zuur opbreken, dat is waar. Maar ik vind het altijd heel spijtig dat je er alles aan doet om je te kwalificeren voor Europa - sommigen zelfs voor de Champions League - en dat je dan na twee of drie wedstrijden zegt: 'Pfft, we kunnen toch niks meer halen, laat het het ons maar laten schieten en focussen op de competitie'."

"Oké, dat is aan één kant misschien slim, maar aan de andere kant vind ik dat zonde. Want moest iedere club zo redeneren, dan staan we nooit waar we nu staan qua coëfficiënt. Dan zijn we binnen de kortste keren een vaste plaats in de Champions League kwijt. Dan mag je opnieuw voorrondes gaan spelen en dan zit er weer niemand meer in de poulefase."

TAGS  I  vanhaezebrouck  I   gent  I   club brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024