Vanhaezebrouck: "Dat is de enige reden waarom we niet hebben gewonnen tegen Anderlecht"

Vanhaezebrouck:
Zondag 30 april 2017 - 18:15   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck is er niet in geslaagd om met AA Gent de titelstrijd weer helemaal open te breken. Het bleef 0-0 tegen Anderlecht.

"De eerste helft waren we de betere ploeg", aldus Vanhaezebrouck bij Play Sports. "Zonder echt duidelijke kansen bij elkaar te spelen. Tegen Anderlecht zijn de mogelijkheden sowieso gering, dat weet je op voorhand. Maar goed, we hadden de controle en we waren de betere ploeg in de eerste helft. Ook met ons 'licht' middenveld met Dejaegere en Milicevic. Eigenlijk is het een simpele analyse: we hebben kracht gemist op het middenveld."

"Na rust zakten we weg en gaven we de controle uit handen", vervolgt Vanhaezebrouck. "Pas toen ik Verstraete in de ploeg bracht, herstelden we het evenwicht. Maar dat krijg je als je Neto en Esiti moet missen in zo'n matchen. Op Anderlecht was Esiti heer en meester."

"Stel je voor dat Dendoncker uitvalt bij Anderlecht en wij hebben Esiti, dan hebben we negentig minuten lang de controle. We hebben hem gemist vandaag. Bij Anderlecht was de power wel aanwezig."

TAGS  I  vanhaezebrouck  I   anderlecht  I   gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024