Vanderhaeghe verliest voor het eerst met Gent, Charleroi nadert op Club

Vrijdag 27 oktober 2017 - 22:23   I

AA Gent heeft de positieve lijn van de voorbije weken niet kunnen doortrekken op het veld van Sporting Charleroi. De ploeg van Yves Vanderhaeghe begon goed aan de match, maar zakte weg en verloor met 2-1.

Gent had aanvankelijk het betere van het spel, maar de bezoekers slaagden er niet om hun overzicht om te zetten in doelrijpe kansen. Op slag van rust kreeg Gent dan het deksel op de neus toen Benavente er 1-0 van maakte.

Na de pauze ging Gent op zoek naar de gelijkmaker, maar het was opnieuw Charleroi dat tot scoren kwam. Benavente maakte zijn tweede van de match na mistasten van Marcq en zo stond de ploeg van Vanderhaeghe voor een loodzware opdracht.

Aansluitingstreffer, maar daar blijft het bij

Foket maakte zijn wederoptreden en amper een minuut later zat Gent plots weer in de match. Kubo schoot de bal na een klasseflits hard tegen de touwen en zo was alles weer mogelijk.

In een zinderende slotfase probeerde Gent nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar dat lukte niet meer. Het bleef 2-1 en zo blijft Gent in de grijze middenmoot staan. Charleroi nadert (even?) tot op vijf punten van leider Club Brugge.