Vandenbempt ziet zware gevolgen na uitspraak Kevin De Bruyne

Vandenbempt ziet zware gevolgen na uitspraak Kevin De Bruyne
Zondag 12 november 2017 - 18:51   I  

Kevin De Bruyne heeft zich niet ingehouden en uitte kritiek op de tactiek die de Belgen hanteerden tegen Mexico. Volgens Peter Vandenbempt kan die uitspraak niet zonder gevolgen blijven.

Ook Vandenbempt zag dat België regelmatig in de problemen kwam tegen Mexico. De Bruyne zei volgens hem waar het op stond. "De Bruyne legt nu de vinger op de wonde. Als je tegen ploegen speelt die ook graag de bal hebben en die technisch heel sterk zijn, dan komt België in de problemen op het middenveld bijvoorbeeld."

Volgens Vandenbempt zal die uitspraak wel gevolgen hebben. Daarom niet specifiek voor De Bruyne zelf, maar wel voor de ploeg en het spelsysteem. "Het is opmerkelijk dat De Bruyne de kat de bel aanbindt. Dat is toch een belangrijke speler die straks goed moet zijn als we ver willen raken in Rusland. Het is een beetje zoals Courtois het al heeft gedaan voor en op het EK. Dit zal niet zonder gevolgen blijven. De bondscoach moet dit aanpakken. Hij moet dit bespreken met De Bruyne. Tegen dit soort ploegen moeten ze iets veranderen aan hun systeem. Hij heeft het op tafel gelegd", aldus Vandenbempt volgens Sporza.

Poll: Moet België het tegen sterke tegenstanders anders aanpakken?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Rode Duivels  I   De Bruyne

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024