Vandenbempt ziet probleem rond Verhaeghe

Vandenbempt ziet probleem rond Verhaeghe
Maandag 26 juni 2017 - 22:36   I   door Redactie

Peter Vandenbempt is bij Sporza niet mals voor Gérard Linard, de nieuwe voorzitter van de Belgische voetbalbond. Die heeft geen goeie indruk gemaakt tijdens zijn eerste persconferentie.

"Bij zijn eerste antwoord sloeg hij de bal al meteen ongelooflijk mis. Als je al niet het verstand hebt om te erkennen dat het een probleem is dat je geen Nederlands spreekt...", aldus Vandenbempt.

"Als hij nu gezegd had dat hij er werk van zou maken – ook al is dat niet zo – dan had hij toch al tenminste de lont uit het kruitvat gehaald. Dat was een grote dwaasheid. Als je die opmerking maakt, heb je er niets van begrepen."

"De vorige voorzitter moest weg van de profclubs en de enige manier om hem buiten te krijgen, was deze man engageren. Maar een paar stemgerechtigden die zaterdag op Linard gestemd hebben, willen niet herinnerd worden aan wat ze mij twee jaar geleden over diezelfde man verteld hebben. Linard is als bondsvoorzitter gewoon puur pragmatisch. Dit is een tussenoplossing."

Bart Verhaeghe heeft een belangrijke rol in deze hele aanstelling van Linard. "Voor de discussie zou het goed geweest zijn dat er af en toe iemand eens neen tegen Verhaeghe en de anderen kon zeggen, maar dat zie ik niet meteen gebeuren", zegt Vandenbempt daarover.

TAGS  I  vandenbempt

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024