Vandenbempt verklapt: "Dit bedrag wil Vanden Stock voor Anderlecht"

Vandenbempt verklapt:
Zaterdag 18 november 2017 - 12:34   I  

RSC Anderlecht staat in de etalage. Voorzitter Roger Vanden Stock is van plan om de club te verkopen en Paul Gheysens (Ghelamco) en Wouter Vandenhaute (Woestijnvis) zouden van plan zijn om paars-wit over te nemen.

Het nieuws sloeg in als een bom, maar voor Peter Vandenbempt is het geen verrassing. "Roger Vanden Stock had al vaker aangegeven dat het na hem afgelopen is met de familie-Vanden Stock bij Anderlecht. Hij is 75 en zijn 2 dochters hebben aangegeven de club niet te willen leiden", klinkt het bij Sporza.

"Mocht de verkoop er straks komen, is dat toch het einde van een tijdperk. Want de club is 46 jaar in handen van de familie-Vanden Stock. Sinds 1971 was Constant 25 jaar de baas, daarna kwam Roger."

De laatste tijd was de voorzitter echter al op zoek naar een overnemer. "Roger Vanden Stock heeft toch vaker gevoeld dat het stilaan tijd was om eens uit te kijken naar mogelijke overnemers. In het voorjaar heeft hij een mandaat gegeven aan voetbalmakelaar Christophe Henrotay, die onder andere de makelaar was van Romelu Lukaku."

"Hij heeft hem de opdracht gegeven om een koper te zoeken voor een vraagprijs van om en bij de 100 miljoen euro. Op een aandeelhoudersvergadering in september heeft Vanden Stock ook het mandaat gekregen om te gaan onderhandelen met eventuele kopers. Sindsdien is het concreet: Anderlecht staat te koop."

Poll: Is 100 miljoen euro een juiste prijs?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Anderlecht

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024