Vandenbempt over kampioen Anderlecht: "Zoals Club Brugge? Nee, dat niet"

Vandenbempt over kampioen Anderlecht:
Vrijdag 19 mei 2017 - 13:30   I   door Redactie

Peter Vandenbempt is niet laaiend enthousiast over kampioen Anderlecht. Al ontkent de radiocommentator niet dat de titel verdiend is.

"Anderlecht is geen kampioen geworden met een gigantische knal, zoals Club Brugge vorig jaar met die 4-0 tegen paars-wit. Het was in Charleroi eigenlijk een prestatie die 100 procent typerend was voor het Anderlecht van dit seizoen", aldus Vandenbempt bij Radio 1. "Het was zeer moeizaam voetbal. Tegelijk toonde Anderlecht ook wel alle kwaliteiten waar het finaal kampioen mee is geworden. Defensief heel erg sterk en collectief solidair en strijdend voor de zege. Fysiek stond RSCA ook heel sterk."

"Anderlecht is de verdiende kampioen. Dit was het Anderlecht anno 2017 en of wij dat nu goed vinden of niet: ik kan je verzekeren dat niemand dat vandaag daar interesseert. Dat Weiler, die zelfs in de eigen club in november was opgegeven, nu zo'n hoge borst opzet en zijn middenvinger naar iedereen uitsteekt naar zijn criticasters, dat mag. Dat is hem ook gegund. De waarheid is natuurlijk ook wel genuanceerder dan hij het voorstelt. In de periode van november deed Weiler het ook gewoon slecht. Ook zijn spelers konden toen niet meer volgen."

Foto: VRT

TAGS  I  anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024