Vandenbempt noemt opvolger van Preud'homme

Vandenbempt noemt opvolger van Preud'homme
Maandag 06 februari 2017 - 12:07   I   door Redactie

Club Brugge won afgelopen weekend van Charleroi. Het was ook het duel tussen Michel Preud'homme en Felice Mazzu, twee heel goede vrienden.

Het is nog maar de vraag of Preud'homme ook volgend seizoen nog coach van Club Brugge zal zijn. En wie gaat hem opvolgen? Peter Vandenbempt denkt een antwoord te hebben gevonden op die vragen.

"Mazzu maakte het extra boeiend in Brugge. Velen zien het werk van de Charleroi-coach als een soort sollicitatiegesprek in Jan Breydel. In principe zoekt Club Brugge straks toch een opvolger voor Michel Preud'homme", zegt Vandenbempt aan Sporza. 

"Mazzu heeft de voorbije jaren veel respect afgedwongen. Ondanks het vertrek van zijn beste spelers, boekt hij telkens opnieuw resultaten."

"De vraag is nu of de coach ook geschikt is voor een topclub. Bij Club ligt de lat hoger dan in Charleroi. In Brugge moet het voetbal dominant zijn. Bovendien is Mazzu het Nederlands niet machtig. Blijft hij dan in de wurgende stress van een topclub ook zichzelf?"

"In Charleroi is hij een van de jongens. Hij roept al eens iets vulgairs door de megafoon. Sympathiek in Charleroi, maar in Brugge ligt dat anders."

TAGS  I  Club Brugge  I   Charleroi  I   Michel Preud'homme  I   Felice Mazzu

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024