Vandenbempt haalt uit naar Anderlecht en AA Gent: "Kijk naar Club Brugge"

Vandenbempt haalt uit naar Anderlecht en AA Gent:
Maandag 27 februari 2017 - 08:48   I   door Redactie

Peter Vandenbempt haalt behoorlijk uit naar AA Gent en Anderlecht. Zij pleiten nu nadrukkelijk voor voetbal op maandagavond. "Dat ruikt naar opportunisme", zegt de radiocommentator van Sporza.

“Het heeft vooral te maken met de clubs die op donderdag Europees spelen en zo voldoende rust willen voor de volgende wedstrijd. Die zou dan op maandag gespeeld worden dus. Ze zijn nog met drie actief in Europa en nu is plots er een probleem", aldus Vandenbempt.

“De discussie mag zeker gevoerd worden, maar ik wil toch een kanttekening plaatsen. Twee jaar geleden speelde Club Brugge de kwartfinale van de Europa League en de bekerfinale. Toen ze daar klaagden over dat loodzware programma - waardoor ze de titel misloopten - werd dat door de concurrentie weggelachen. Ik heb hier nog uitspraken liggen van Vanhaezebrouck en Thijs. 

"Dit ruikt een beetje naar opportunisme. Als men maandagavondvoetbal wil invoeren, dan toch volgend seizoen. En niet omdat er nu enkele clubs nog in Europa actief zijn. Als ik het zo hoor hoe de huidige prestaties in Europa geïnterpreteerd worden, gaan we toch ieder jaar hoge toppen scheren, dus het zal dan wel nog van pas komen."

Arme man

"Ik heb eens vluchtig gekeken naar de mogelijkheden voor maandagavondvoetbal in de reguliere competitie. Wel, ik wens de kalendermaker veel succes om veel maandagen te vinden waarop je kan voetballen", vervolgt Vandenbempt bij Radio 1. "Er is interlandvoetbal, bekervoetbal en dergelijke. Ik wens de arme man veel succes. Ik hoor ook dat de supporters niet blij zijn met maandagavondvoetbal. Maar daar gaan ze zeker geen rekening mee houden."

TAGS  I  vandenbempt  I   anderlecht  I   gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024