Vandenbempt haalt keihard uit naar Sa Pinto: "Agressie is zijn way of life"

Vandenbempt haalt keihard uit naar Sa Pinto:
Vrijdag 08 december 2017 - 06:10   I  

Vandaag wordt beslist of Sa Pinto een lichtere of een zwaardere straf krijgt voor zijn wangedrag langs de zijlijn tegen Anderlecht. In zijn column in Het Nieuwsblad komt Peter Vandenbempt nog even terug op de hele heisa.

Volgens hem staat Sa Pinto erom gekend zich niet altijd te gedragen. Dat blijkt uit verhalen uit zijn verleden.

"Navraag in Portugal leert dat Sa Pinto al lang geklasseerd is als een clown. Als speler, trainer of technisch directeur. Ook daar speelde hij altijd het slachtoffer. Toen hij bondscoach Artur Jorge op het trainingsveld een paar klappen gaf omdat hij niet geselecteerd was. En toen hij als TD topschutter Liedson in de kleedkamer op zijn ­gezicht sloeg. Agressie is zijn way of life."

Die actie in Anderlecht heeft bovendien ook hier zijn imago ferm beschadigd. Al meent de Portugees zelf dat anderen zijn imago verpesten. Een vreemde vaststelling volgens Vandenbempt.

"Met een uitgestreken gezicht verklaarde Sa Pinto: “ Je suis toujours fair play” Een halfuur na die surrealistische scène in Anderlecht. Hij hoorde een “enorme knal” toen de plastic beker de grond raakte. Luikse getuigen vochten tegen een schaterlach toen ze hun coach om doktershulp hoorden roepen. Maar het zijn wel anderen die zijn imago voor altijd beschadigden."

Poll: Moet Sa Pinto een zwaardere straf krijgen?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024