Vandenbempt haalt keihard uit naar deze Belgische topclubs: "Veel en veel te weinig"

Vandenbempt haalt keihard uit naar deze Belgische topclubs:
Maandag 20 november 2017 - 12:12   I  

De heenronde zit er op en dan is het natuurlijk hoog tijd om de balans op te maken voor de eerste seizoenshelft. Een balans die volgens Peter Vandenbempt niet bijzonder rooskleurig oogt.

Voor Sporza mocht hij een analyse maken over de heenronde en daarin was hij bijzonder hard voor de Belgische topclubs. Enkel Club Brugge maakte een goede indruk volgens hem, al de rest is toch wel gebuisd.

"Club Brugge heeft het natuurlijk wel goed gedaan. Maar hoeveel echt goeie wedstrijden op 15 hebben Anderlecht, AA Gent, Standard en finaal zelfs Racing Genk eigenlijk gespeeld? Veel en veel te weinig", aldus Vandenbempt.

Hij kon zich wel opwarmen aan enkele revelaties dit seizoen. "En zoals altijd zijn er ook een paar heel fijne ontdekkingen: Morioka van Waasland-Beveren, Govea van Moeskroen, Bandé van KV Mechelen of Rodrigues van Antwerp. En dan laat ik er nog een paar onvermeld. Daar hebben we bij momenten wel plezier aan beleefd."

Toch maken die zwaluwen de lente niet, waardoor hij toch op zijn honger blijft zitten. Dat is vooral te wijten aan de topclubs die dus te weinig brachten. "Maar het niveau van je competitie wordt toch vooral ook mee bepaald door de kwaliteit die de toonaangevende clubs brengen. En dat was een grote teleurstelling."

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024