Vandenbempt diep teleurgesteld in Anderlecht na zaak Sa Pinto

Vandenbempt diep teleurgesteld in Anderlecht na zaak Sa Pinto
Vrijdag 08 december 2017 - 08:45   I  

De zaak Sa Pinto kent vanmiddag zijn ontknoping. Dan weten we de finale straf van de Portugees na zijn wangedrag tegen Anderlecht. Toch maakte ook de landskampioen fouten in deze zaak.

Anderlecht-fans lieten zich namelijk van hun kleinste kant zien. Voor de wedstrijd al vonden enkele fans het nodig om de vlag van de harde supporterskern van Standard te stelen. Tijdens de wedstrijd kreeg Luyindama een bierdouche nadat die een bal loeihard in de edele delen had gekregen.

Peter Vandenbempt vindt dan ook dat Anderlecht niet goed is omgesprongen met deze zaak. Ook zij hadden moeten ingrijpen en het gedrag van de eigen fans moeten veroordelen. Dat deden ze niet.

"Intussen is dit het dossier van de gemiste kansen. Anderlecht had het wangedrag van zijn supporters streng moeten veroordelen, Standard zijn coach tot de orde roepen. Hij besmeurt ­immers het imago van de club. Ook de Geschillencommissie sloeg de bal mis met een minimale straf. De kern van het probleem is het veel te lakse optreden van de voetbalbond", aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Poll: Vindt u dat Anderlecht dat had moeten doen?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024