Vandenbempt: "Deze 2 Rode Duivels vielen pijnlijk door de mand"

Vandenbempt:
Zondag 12 november 2017 - 17:15   I  

Vandenbempt analyseerde voor Sporza de wedstrijd tussen België en Mexico. Hij zag, net als heel voetbalminnend België, een zwakke verdediging.

Door de vele afwezigen in de verdediging moesten Ciman en Boyata de meubelen redden achterin, maar dat viel serieus tegen. Vandenbempt vreest dan ook dat we met hen op het WK een groot probleem zullen hebben.

"De twee jongens die dat moesten opvangen, Boyata en Ciman, zijn toch pijnlijk door de mand gevallen. Als je daarmee op een toernooi belangrijke matchen moet spelen, dan heb je een probleem. Dus het is een momentopname, maar het EK in Frankrijk heeft ons geleerd dat het door omstandigheden wel kan dat je op deze jongens moet terugvallen. En het was gewoon heel erg slecht."

Vandenbempt denkt dan ook dat Martinez best eens moet nadenken over het systeem als de Rode Duivels tegen sterke ploegen speelt. Het is overigens niet de eerste keer dat Vandenbempt dit aanhaalt.

"Ik zou zeggen tegen zwakkere ploegen lijkt me het huidige systeem zeer goed. Het heeft al goed gefunctioneerd en het past bij het voetbal dat België wil spelen met veel aanvallende spelers, druk vooruit en offensieve patronen. Maar een paar matchen hebben ons al getoond dat het tegen een sterkere tegenstander toch voor problemen zorgt", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Poll: Zijn Ciman en Boyata goed genoeg?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Rode Duivels  I   Ciman  I   Boyata

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024