Van Holsbeeck: "Iedereen in de club is ongelooflijk gelukkig met hem"

Van Holsbeeck:
Zaterdag 09 december 2017 - 07:00   I   door Redactie

Na de problemen met René Weiler koos Anderlecht resoluut voor Hein Vanhaezebrouck als coach. Dat ging Herman Van Holsbeeck ook zeggen tegen zijn voorzitter Roger Vanden Stock.

"Ik heb na het ontslag van René Weiler aan de voorzitter gezegd: 'Nu moeten we er alles aan doen om de enige trainer in België die beantwoordt aan het DNA van Anderlecht naar hier te halen.' Ik vind Dury ook een toptrainer, en Mazzu ook, maar als je ziet hoe Mazzu Charleroi laat voetballen en je ziet hoe Hein op een soortgelijk niveau Kortrijk liet voetballen, ja dan is dat toch totaal verschillend", stelt de manager van Anderlecht in Het Laatste Nieuws.

"Ik moet toegeven dat alleen nog maar omwille van het profiel van Hein, iedereen in deze club ongelooflijk gelukkig is met hem. Wat moet dat niet zijn als hij straks met goed voetbal ook prijzen gaat winnen? (lacht)"

"Wij hebben op Anderlecht de laatste jaren trainers gehad die weliswaar één voor één hun doelstellingen haalden - ze werden kampioen -, maar het voetbal stemde nooit overeen met wat de mensen verwachtten van Royal Sporting Anderlecht. En wat kreeg je dan: de samenwerking tussen media en Anderlecht - die altijd goed is geweest - stond onder enorme druk."

"Veel trainers zijn op de duur de pers als de vijand gaan zien. Dat woog op de hele club. Hein heeft die spanningen kunnen wegnemen. Hij is een meester in zijn communicatie, en da's een belangrijk onderdeel van het takenpakket van een topcoach in een topclub."

Poll: Ben jij gelukkig met Vanhaezebrouck als coach?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024