Van Holsbeeck geeft meer uitleg bij vreemde timing van contractverlenging van René Weiler

Van Holsbeeck geeft meer uitleg bij vreemde timing van contractverlenging van René Weiler
Woensdag 08 maart 2017 - 17:45   I  

Deze week werd het contract van René Weiler bij Anderlecht verlengd tot 2019. De timing was op zijn minst opvallend te noemen. Anderlecht had net een nederlaag tegen KV Mechelen achter de rug en met play-off I moet het belangrijkste deel van het seizoen nog beginnen.

"Het is belangrijk dat er duidelijkheid is net voor de play-offs", legt Herman van Holsbeeck uit aan RTBF. "Met een trainer die nog maar een contract van een jaar heeft, weet ik dat er na één slechte wedstrijd al kritiek zal volgen. Nu is er meer duidelijkheid voor de spelers, de club en de supporters: we gaan door met Weiler!"

Van Holsbeeck weet als geen ander dat de sfeer snel kan omslaan. "Als we morgen verslagen worden (in de Europa League tegen APOEL Nicosia, red.), weet ik zeer goed wat er gaat gebeuren. Ik doe deze job al twintig jaar, waarvan veertien bij Anderlecht, dus ik weet hoe dat gaat."

"Ik ben blij met de ontwikkeling die Weiler heeft doorgemaakt als trainer van Anderlecht. Ik denk dat hij in het begin de druk van de media op de club wat heeft onderschat. Er zijn twee redenen waarom we zijn contract hebben verlengd. Ten eerste: hij is erin geslaagd een groep te vormen - wat niet evident de voorbije twee jaren. Ten tweede: hij verbetert de spelers. De waarde van veel spelers is tijdens dit seizoen erg gestegen."

TAGS  I  herman van holsbeeck

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024